Mentha piperita 'Chocolate'
MÁTA ČOKOLÁDOVÁ
Celkový popis
Česky: Máta čokoládová
Čeleď: Lamiaceae – Hluchavkovité
Výška: 30 - 60 cm
Šířka: 30 - 40 cm
Kvete: Červenec - srpen
Barva květu: Růžově fialová
Popis: Vytrvalá kompaktní aromatická léčivá bylina s tmavšími zelenými řapíkatými listy na červenohnědých lodyhách a nevýraznými květy v klasu. Příjemné mentolové aroma doplňuje jemná vůně připomínající hořkou čokoládu. Rychle se rozrůstá, je plně mrazuvzdorná a nenáročná na pěstování. Vhodná na záhony a do nádob.
Pěstování: Slunce - lehký polostín, vzdušné a teplé stanoviště ; vlhčí ale propustná, středně až dobře humózní zahradní půda. Na podzim rostlinu pravidelně sestřihneme.
Použití: Čerstvá nebo sušená (neztrácí aroma) pro přípravu čaje, míchaných nápojů, salátů i moučníků.
Množení: Dělením trsů na jaře a na podzim.
Další varianty druhu v naší nabídce